Karakteri i qenve shpesh pasqyron karakterin e pronarit

Qeni shpeshëher mund të paraqet karakterin tuaj!

Ilustrim
Ilustrim

Kemi dëgjuar shpeshher të thuhet se miku më i mirë e më besnik i njeriut është qeni.

Njerëzit vërtet i zgjedhin qentë, të cilët në njëfarë mënyre janë vazhdim i vetë atyre, ndonëse kjo vetëm pastaj mund të dëshmohet.

Ekspertët Deborah Wells dhe Peter Hepper nga Universiteti Mbretëror në Belfast, kanë  bërë hulumtim të hollësishëm në këtë temë. Në hulumtim janë përfshirë 147 pronarë të qenve: rojtar delesh, rotvajler, labrador retrivier dhe retrivier të artë.

Ilustrim
Ilustrim

Është treguar që pronarët të racave më agresive siç janë rotvajler apo pitbull, shpesh edhe vetë ata janë agresivë.

Gjatë hulumtimit ata kanë treguar prirje për sjellje psikotike, zemërim dhe agresivitet.

Sipas mendimit të Deborah Wellsit, qenët shtëpiak  në të vërtetë, pasqyrojnë karakterin e pronarit.

Pronarët e racave të vogla, më së shpeshti janë të sinqertë dhe të gatshëm për përvoja të reja, ndërkaq pronarët e rojtarëve të deleve dhe gjurmuesve janë më të shoqërueshëm.

Ilustrim
Ilustrim

Nga ana tjetër, njerëzit me prirje për t’u grindur më me dëshirë zgjedhin racën pitbull dhe racat e tjera me linja agresive.

Nga të gjitha hulumtimet e bëra karakteri i qenëve gjithmon ngjason me karakterin e pronarëve të tyre.

Shija e redaktorit

Komandanti i Gardës së Ajova-s bashkë me gjenerallejtënant Jashari shohin...

Komandanti i Forcës së Sigurisë së Kosovës (FSK), gjenerallejtënant Bashkim Jashari, së bashku me komandantin e Gardës së Ajova-s, gjeneral major Stephen E. Osborn,...

Kreshnikët e Shalës së Bajgorës

Ulërima e 300 spartanëve dhe mbretit Lenoidhas, i trimërohet e me cinizëm i buzëqesh vdekjes, tash e 2500 vjet. Shaljanët, mund të kenë dëgjuar për...

FFK prezanton nesër përzgjedhësin e ri të Kosovës

Federata e Futbollit të Kosovës (FFK) përmes një njoftimi zyrtar ka bërë të ditur se nesër (e shtunë) do të bëhet prezantimi i përzgjedhësit...

Të fundit nga rubrika