Të jetosh me vitiligo, me mungesën e pigmentit në lëkurë

Vitiligo është një çrregullim i krijimit të melaninës, pigmentit të lëkurës, me ç’rast shfaqen njolla të bardha të...

Kujdesi i lëkurës gjatë shtatzanisë

E gjithë bota rreth femrës pëson një ndryshim rrënjësor, përfshirë ketu dhe rutinën e përkujdesjes së lëkurës. Ndryshimet...

Kërkimi ambicioz për të zbuluar çdo qelizë të trupit tonë

Trupi i njeriut ka 37 trilionë qeliza. Nëse ne mund të kuptojmë se çfarë bëjnë që të...

Aktivistja 17-vjeçare kanadeze lobon për ruajtjen e ujit

Aktivistja 17-vjeçare kanadeze për të drejtat e indigjenëve dhe e emëruar si "mbrojtëse e ujit", Autumn Peltier,...

Infeksionet e traktit urinar

Departamenti Amerikan i Shëndetësisë dhe Shërbimeve Njerëzore raporton se UTI-të është përgjegjës për 8.1 milionë pacient që...

Çfarë është longetermizmi dhe pse ka rëndësi?

Filozofi, William MacAskill ka argumentuar se ekziston një arsye e fortë morale për të marrë parasysh se...

Si reagojnë psikodelikët në trurin e njeriut?

Psikodelikët janë substanca psikoaktive që ndryshojnë funksionimin e trurit dhe janë pjesë e familjes së 'halucinogjenëve'. Kur gëlltitet,...

Efektet shëndetësore të nxehtësisë – kush është më i rrezikuar?

Megjithëse moti i nxehtë është më i kërkuari për një verë të shpenzuar në maksimum, rreziqet që...

Pse kompleksoheni?

Shoqata amerikane e Psikologëve ka treguar se komplekset përcaktohen si grup apo sistem idesh ose impulsesh të...

Si po i fuqizon Apple njerëzit me informacionet e shëndetit

Apple ka ndarë një raport që iu ofron lexuesve mënyrat se si produktet e Apple, po i...

Çfarë është një tronditje?

Një tronditje është një dëmtim traumatik i trurit që ndodh kur diçka përplaset ose tund kokën aq...

Rritja e kërkesave të abortit në botë

Aborti është i lgjshëm thuajse në të gjitha vendet perëndimore. Por, ekspertët shohin zhvillime që po e...