17 persona të plagosur në festivalin “Medusa”

Të shtunën e 13 gushtit gjatë mbajtjes së festivalit muzikor në Spanjë është shembur një skenë. Zytarët...

Gruaja që ripërcaktoi ngjyrat

Pesë vjet përpara Teorisë së Ngjyrave të Johann Wolfgang von Goethe, artistja angleze Mary Gartside publikoi sfidën...

“You have no idea”, paradoksi i jetës së përditshme

Si të shprehim diçka që s’mund të thuhet? Si ta artikulojmë të paartikulueshmen? Si ta mendojmë të...

Arti, mundësi për t’i shprehur pakënaqësitë kolektive në mënyrë individuale

Megjithëse mënyra më e zakonshme e protestave përfshin turma të tëra njerëzish me një qëllim të përbashkët,...

Fjolla Ferati, artistja që përcjelli traditën shqiptare në Zvicër

Artistja nga qyteti i Vushtrrisë, Fjolla Ferati është duke i bërë studimet master në "Vizatim dhe Ilustrim"...

Panteoni: Ndërtesa e lashtë që mbetet ende në përdorim pas 2000 vjetësh

Kur vizitorët hyjnë në Panteo, në Romë, dhe ndeshen me kupolën e tij kolosale, ata mund të...

Këngët për nder të gjeniut Andy Warhol

Data e 6-gushtit shënon lindjen e një pop artisti si Andrew Warhol, arti i tij i  mrekullueshëm...

Pse Brad Pitt është ylli i filmit për shekullin 21?

Në filmin e tij të fundit "Bullet Train", aktori Brad Pitt shfaq humorin e hidhur dhe vetëreferues...

“Zonja e Çudirave”, thesare të gjetura në anijen e përmbytur spanjolle pas 350-vjetësh 

Historitë e thesareve të varrosura dhe mbytjeve të anijeve të lashta kanë magjepsur për shekuj, nga tregimet...

Lady Gaga konfirmon se Phoenix do të jetë partneri i saj në filmin “Joker: Folie a Deux”

Artistja me shumë vite në skenë, Lady Gaga së fundi përmes një postimi nè Twitter ka njoftuar...

Norik Uka: Sukses timin e konsideroj punën, që nuk dorëzohem dhe u bëj ballë sfidave

Fotografi Norik Uka në një intervistë për emisionin “30 net vere” për RTV Dukagjini ka thënë se...

Arkitektura fashiste pas fashizmit

Bolzano, në veriun e largët të Italisë, është i strehuar në një luginë të rrethuar nga kodra...