A ekziston vullneti i lirë?

Libri i filozofit Alfred R. Mele, "Free: Why Science Hasn’t Disproved Free Will", shtron pyetjen se a...

Krenar Doli me monografi për traditën e muzikës sufiste në Kosovë

Sufizmi shpesh përmendet gabimisht si një sekt ose si një pakicë e skajshme, megjithatë mendimi dhe praktika...

Dy milionë dollarë për kopjen origjinale të Shakespeare

Libri i parë i përmbledhur i dramave të William Shakespeare, ka edhe një kopje origjinale. Kopja origjinale e...

Being Digital

Varësia e njerëzimit nga kompjuterët dhe produktet e tjera teknologjike, bie fjala, smartfonët, por jo vetëm, është...

Biblioteka “Pjetër Bogdani”, pasurohet me bibliotekën personale të Skënder Gashit

Biblioteka personale e albanologut të shquar, Skënder Gashi, i është dhuruar Bibliotekës Kombëtare të Kosovës nga familja...

3 libra motivues për këtë verë

Librat rifreskojnë këndvështrimet tona mbi botën dhe jetën dhe na ndihmojnë të shpëtojmë nga imtësirat e jetës...

Autorja 13-vjeçare me tre romane të botuara

Ritaj Hussan Alhaizmi, autorja 13-vjeçare nga Arabia Saudite është konfirmuar nga Guiness si personi më i ri...

Pianistja 17 vjeçare nga Kosova sfidon veten edhe jashtë muzikës

Pianistja nga Kosova, Lentiana Lutaj, përveç artit të muzikës, tani është duke punuar edhe me artin e...

Promovohen librat, “Në botën e përbashkët” dhe “Fshehja e krimit”

Të enjten e 23-qershorit në Akademinë e Shkencave dhe Arteve të Kosovës (ASHAK), janë promovuar dy libra...

“Përralla e Gjyshes” ndihmon fëmijët me kancer

Shumica prej nesh kemi pasur fatin të dëgjojmë përralla nga gjyshërit tanë, por jo të gjitha i...

Me krizën ekonomike mbyllet Panairi i Librit në Prishtinë

Panairit të Librit në Prishtinë është rikthyer pas tre vitesh për shkak të pandemisë “Për ne që në...

Autorja amerikane Ozaki shpallet fituese e “Çmimit të Grave për Letërsi”

Romani i autores kanadezo-amerikane, Ruth Ozaki, është shpallur fituese e “Çmimit të Grave për Letërsi” për romanin “The...