Kompania “Pastrimi” në grevë, Prishtinën e mbulojnë mbeturinat

Për shkak të grevës së punëtorëve të Kompanisë Regjionale “Pastrimi”, mbeturinat e kanë “mbuluar” kryeqytetin

Punëtorët e Kompanisë Regjionale “Pastrimi” përderisa janë në grevë, kryeqyteti mbushet plot me mbeturina.

Vendet ku janë të vendosura kontejnerët, këtë të martë ishin të stërmbushura. Madje, qytetarët kanë filluar t’i hedhin jashtë shportës përkatëse.

Te rruga “Mark Isaku” në lagjen “Tophane” shihen mbeturina të përhapura në rrugë.

Përveç që nuk paraqet pasqyrë të mirë për kryeqytetin, ato po ashtu dëmtojnë edhe ambientin.

Për grevën kanë paralajmëruar nga Sindikata e Pavarur e KRM “Pastrimi”, të cilët kanë kërkuar rritje page.

“Lidhur me grevën e organizuar nga Sindikata e Pavarur e KRM ‘Pastrimi’, ju njoftojmë se  pas shprehjes së pakënaqësisë të punëtorëve lidhur me ngritjen e pagave, sot me dt. 13.03.2023, u organizua takimi i radhës në mes të Menaxhmentit të Kompanisë, Bordit të Drejtorëve dhe Sindikatës së Pavarur të Punëtorëve të KRM ‘Pastrimi’, SH.A”, thuhet në njoftimin e tyre.

“Menaxhmenti i Kompanisë ‘Pastrimi’ dhe Bordi i Drejtorëve u deklaruan se është për ngritjen e pagave, meqenëse me kontratën e re të porsanënshkruar në mes të Komunës së Prishtinës dhe Kompanisë ‘Pastrimi’, SH.A, ka një rritje të numrit të klientëve, dhe kjo rritje e numrit të klientëve do të duhej të reflektonte në përmirësimin e gjendjes financiare të kompanisë, andaj Menaxhmenti i Kompanisë dhe Bordi i Drejtorëve u zotuan që muajve të ardhshëm të ketë ngritje të pagave në bazë të mundësive-(të hyrave shtesë) të krijuara me kontratën e re”, thuhet tutje në komunikatë.

Shija e redaktorit

Lame: Me intervenimin e NATO-së, UÇK-ja u bë ushtri me...

Ish-gjenerali shqiptar i Divizionit të Kukësit, Kudusi Lame, për 24 vjetorin e bombardimeve të NATO-së drejt caqeve serbe ka thënë se Kosova kishte filluar...

Distria Krasniqi e argjendtë në Gjeorgji

Kampionia olimpike, Distria Krasniqi, në kategorinë -52 kg, ka fituar medaljen e argjendtë dhe 700 pikë olimpike në Paris 2024 në Grand Slamin e...

“Radar” me Edita Doli mbledh mbi 50 mijë euro për...

Mbi 50 mijë euro nga telefonatat dhe mjetet e dorëzuara në ambientet e Dukagjinit është shuma që është mbledhur deri tani për Gazmend Malokun,...

Të fundit nga rubrika