Kosova pranon mbi 67 milionë euro nga BE si mbështetje ndaj krizës energjetike

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka njoftuar se në Thesarin e Kosovës janë pranuar 67.5 milionë euro nga BE në mbështetje për krizën energjetike

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve ka njoftuar se Kosova e ka pranuar “tranzhin e parë prej 67.5 milionë eurosh nga Bashkim Evropian, nga 75 milionë sa është mbështetja totale ndaj krizës energjetike”.

Sipas MF-së, fondet e BE-së do të përdoren për zbatimin e masave mbështetëse për energji.

“Këto fonde do të përdoren për zbatimin e masave mbështetëse për energji, të cilat përfshijnë mbështetjen ndaj familjeve më në nevojë, nxitjen e kursimit për konsumatorët familjar, mbështetjen për energji efiçiente për banesa e shtëpi, mbështetjen në për blerjen e paisjeve shtëpiake efiçiente, si dhe nxitjen e kursimit nga ndërmarrjet mikro, të vogla dhe të mesme”, thuhet në njoftim.

May be an image of text

Kjo mbështetje financiare e BE-së për Kosovën, vjen përmes programit IPA 2023 për vendet e Ballkanit Perëndimor dhe Turqinë, program i cili këtë vit është dedikuar në plotëni për financim në fushën e energjisë.

Tranzhi i dytë në vlerë prej 7.5 milionë eurosh sipas MF-së, do të disbursohet në vitin 2024.

 

Shija e redaktorit

Radio Dukagjini i’a qet “Pikën”

Radio Dukagjini po vjen me skemë të re programore. “Pikë”, është një ndër emisionet më të reja që do të filloj në kuadër të kësaj...

Më 30 mars në librarinë “Dukagjini” mbahet promovimi i librit...

Më 30 mars, e enjte, në orën 18:00, në librarinë “Dukagjini” do të mbahet promovimi i librit “Pse s'ma ka thënë njeri më parë”, i...

Kosova dhe Izraeli ndajnë pikët; “Dardanët” nisin mbarë kualifikimet për...

Kosova pati një paraqitje solide në ndeshjen e parë të Grupit I në kualifikimet për “Euro 2024”. Në një ndeshje me emocione, Kosova arriti të...

Të fundit nga rubrika