Nënshkruhet traktati për transferimin e të burgosurve danezë në Kosovë

Ministrja e Drejtësisë, Albulena Haxhiu dhe homologu i saj nga Danimarka, Nick Haekkerup, nënshkruan Traktatin i cili i hap rrugë bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve në avancimin e shërbimeve korrektuese

Ministria e Drejtësisë Albulena Haxhiu dhe homologu i saj nga Qeveria e Mbretërisë së Danimarkës, Nick Haekkerup të martën kanë nënshkruar traktatin i cili do të mundësojë transferimin e të burgosurve danezë në Kosovë.

Sipas njoftimit të MD-së, nënshkrimi i këtij traktkati do të mundësoj zgjerimin e bashkëpunimit politik e zhvillimor në mes të dy vendeve.

“…sot nënshkruan Traktatin i cili i hap rrugë bashkëpunimit ndërmjet dy vendeve në avancimin e shërbimeve korrektuese, sikurse edhe përkrahjen e projekteve për energji të gjelbër si dhe promovimin e sundimit të ligjit, demokracisë dhe të drejtave të njeriut ndërmjet dy vendeve”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Drejtësisë.

Ministrja e Drejtësisë Albulena Haxhiu dhe homologu i saj nga Qeveria e Mbretërisë së Danimarkës, Nick Haekkerup

Ky nënshkrim vjen si pasojë një marrëveshjeje të mëhershme në mes të Kosovës dhe Danimarkës për transferimin e 300 të burgosurve danezë në Kosovë.

Kjo marrëveshje do të jetë e vlefshme për dhjetë vjetët e ardhshme, kurse Kosova do të përfitojë rreth 210 milionë euro.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika