Stadiumi Ahmad bin Ali

Karakteristika më e habitshme e stadiumit është një fasadë e ndezur, e përbërë nga modele që karakterizojnë aspekte të ndryshme të vendit: rëndësinë e familjes, bukurinë e shkretëtirës, ​​lorën dhe faunën vendase, dhe tregtinë lokale dhe ndërkombëtare.

Një formë e pestë, një mburojë, bashkon të gjitha të tjerat, duke përfaqësuar forcën dhe unitetin që është veçanërisht i rëndësishëm për qytetin e Al Rayyan.

Zona do të ketë një sërë objektesh sportive, duke përfshirë fusha kriketi, fusha futbolli, shesh lojërash për fëmijë, ambiente palestër në natyrë, një qendër ujore, fusha tenisi, një park patinazhi dhe pistë atletike.

Përveç kësaj, do të ketë parqe, kafene dhe vendkalime të rregulluara, përveç qendrës tregtare të Katarit, e cila u hap në vitin 2016 dhe është ngjitur me stadiumin.

Ndeshjet e Kupës së Botës

Stadiumi (kapaciteti i turneut 40 mijë) do të presë gjashtë ndeshje në fazën e grupeve dhe një në raundin e 16-të.

21 nëntor

Grupi B: SHBA-Uells (22:00 me orën lokale)

23 nëntor

Grupi F: Belgjikë – Kanada (22:00 me orën lokale)

25 nëntor

Grupi B: Uells – Iran (13:00 me orën lokale)

27 nëntor

Grupi B: Japoni – Kosta Rika (13:00 me orën lokale)

29 nëntor

Grupi B: Uells – Angli (22:00 sipas kohës lokale)

1 dhjetor

Grupi F: Kroacia – Belgjikë (18:00 sipas kohës lokale)

3 dhjetor

Raundi 16: 1C v 2D (18:00 sipas kohës lokale)

Ndeshja hapëse

Stadiumi u përurua më 18 dhjetor 2020 kur priti finalen e Amir Cup.

Si të arrini atje

Tifozët do të mund të arrijnë në vendin e ngjarjes duke përdorur metronë e Dohas. Stacioni Al Riffa, në Linjën e Gjelbër, është brenda distancës në këmbë nga stadiumi.

Trashëgimia dhe qëndrueshmëria

Shtëpia e Klubit Sportiv Al Rayyan. Shtresa e sipërme modulare do të hiqet pas turneut, me vendet që do të ripërdoren në objektet sportive në Katar dhe jashtë saj.

Shumë nga materialet nga vendi i dekonstruktuar që dikur zinin këtë vend – i quajtur gjithashtu stadiumi Ahmad Bin Ali – janë përdorur në kompleksin e ri, duke përfshirë disa të cilat janë ripërdorur në instalacione të artit publik.

Më shumë se 90 për qind e materialeve të ndërtimit janë ripërdorur ose ricikluar.

Pemët që dikur rrethonin vendin e vjetër janë ruajtur për rimbjellje të ardhshme në mënyrë që të minimizohet dëmtimi i mjedisit natyror.

Masat e efikasitetit të energjisë dhe ujit janë përfshirë për të reduktuar më tej gjurmën e karbonit të stadiumit, ndërsa lidhja e metrosë së Dohas do të lejojë udhëtimin pa probleme drejt dhe nga vendi i ngjarjes. Zona do të ketë 125 mijë m² hapësirë ​​të gjelbër, së bashku me impiante vendase, me konsum të ulët të ujit që komuniteti të gëzojë.

Stadiume tjera