Stadiumi Al Janoub

Dizajni është frymëzuar nga velat e varkave tradicionale Dhow, në nder të së kaluarës detare të Al Wakrah.

Një sistem inovativ ftohjeje dhe çati e anuluar nënkuptojnë se stadiumi do të përdoret gjatë gjithë vitit.

Stadiumi është projektuar nga AECOM dhe Zaha Hadid Architects.

Parku Al Janoub, brenda zonës, u hap në shkurt 2020. Ai përmban pista për çiklizëm dhe vrapim, zona për lojëra për fëmijë dhe hapësira të tjera të gjelbërta. Përfundimisht, do të ketë një treg dhe objekte të komunitetit, duke përfshirë një xhami dhe shkollë.

Ndeshjet e Kupës së Botës
Stadiumi do të presë gjashtë ndeshje të fazës së grupeve së bashku me një ndeshje të raundit të 16-të.

22 nëntor
Grupi D: Francë – Australi (22:00 me orën lokale)

24 nëntor
Grupi G: Zvicër – Kamerun (13:00 me orën lokale)

26 nëntor
Grupi D: Tunizia – Australi (13:00 me orën lokale)

28 nëntor
Grupi G: Kamerun – Serbi (13:00 me orën lokale)

30 nëntor
Grupi D: Australi – Danimarkë (18:00 sipas kohës lokale)

1 dhjetor
Grupi H: Gana – Uruguay (18:00 sipas kohës lokale)

Raundi i 5 dhjetorit
16: 1E v 2F (18:00 sipas kohës lokale)

Ndeshja hapëse
Stadiumi u përurua më 16 maj 2019 kur priti finalen e Amir Cup 2019.

Si të arrini atje
Stadiumi Al Janoub shërbehet nga një rrjet autostradash dhe rrugësh të reja që ofrojnë qasje të lehtë për banorët dhe vizitorët si në Al Wakrah ashtu edhe në Doha.

Stadiumi do të shërbehet nga stacioni Al Wakrah në Linjën e Kuqe të Metrosë së Dohas. Stacioni ndodhet 4.5 km larg stadiumit dhe do të shërbehet me autobus në ditët e ndeshjeve.

Zona ka stacione të dedikuara autobusi, shtigje çiklizmi të ndërlidhura dhe rrugë të sigurta këmbësore.

Trashëgimia dhe qëndrueshmëria
Një numër i kompanive të Katarit janë përfshirë në shpërndarjen e stadiumit Al Janoub, duke përfshirë MIDMAC dhe PORR Katar, Coastal, e cila ka prodhuar sediljet e stadiumit dhe SOLB26, e cila ka prodhuar çelikun e kërkuar për stadiumin. Më shumë se 50% e investimit për ndërtimin e stadiumit ka mbështetur ekonominë e Katarit.

Falë natyrës së tij modulare, kapaciteti i stadiumit do të reduktohet nga 40,000 në 20,000 pas turneut, me vendet e tepërta – nga niveli i sipërm – duke u dhuruar për projektet e zhvillimit të futbollit jashtë shtetit.

Stadiume tjera