Ahmeti: Kosova duhet t’i ketë të paktën dy helikopterë në rast të nevojave emergjente

Tahir Ahmeti, njohës i çështjeve të emergjencave dhe njëherësh Drejtor Ekzekutiv i Qendrës Kërkimore për Politika të Sigurisë

Tahir Ahmeti, njohës i çështjeve të emergjencave dhe njëherësh drejtor Ekzekutiv i Qendrës Kërkimore për Politika të Sigurisë (SPRC), ka deklaruar se Kosova që nga paslufta e nga shpallja e pavarësisë “nuk ka asnjë helikopterë të vetëm për ta përdorur, qoftë në rast të ndonjë fatkeqësie natyrore, apo për nevoja të tjera shtetërore”.

Sipas tij, Kosova duhet të ketë të paktën dy helikopterë, “të cilët në bashkëkoordinim mund të përdoreshin për nevoja të ushtrisë, policisë, emergjencave dhe protokollit të shtetit”.

Shija e redaktorit

Parada e Çlirimit, FSK e Policia parakalojnë në Prishtinë

Pasardhëse e UÇK-së, e ushtria e shtetit të pavarur të Kosovës nuk kishte si të niste sot parakalimin në 25 vjetorin e çlirimit pos...

Ditët e para të çlirimit, rrëfim nga ish-zyrtari për informim...

Për ditë me radhë në territorin e Maqedonisë, ushtarët e NATO-s stërviteshin për përballjen me forcat serbe në Kosovë. Më 10 qershor në Kumanovë, Serbia...

Botim i ri edukativ – “Shprehi të mira, fëmijë të...

Në kuadër të lëndës me zgjedhje “Edukimi për shëndetin”, klasat e dyta, nga viti shkollor 2024/25, do të kenë në bankat shkollore librin "Shprehi...

Të fundit nga rubrika