Deri në vendimin e Kushtetueses, Osmani nuk do ta dekretojë Ligjin për pagën minimale

"Rrjedhimisht, Presidentja Osmani nuk do ta nënshkruajë këtë ligj, përpara se të kryhet shqyrtimi në Kushtetuese"

Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani

Ligjin për pagën minimale presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, nuk do të dekretojë pa vendim e Gjykatës Kushtetuese.

Gjatë ditës së premte shefi i Grupit Parlamentar të AAK-së, Besnik Tahiri, e ka dorëzuar në Kushtetuese kërkesën për vlerësimin e kushtetutshmërisë së këtij ligji.

“Gjykata Kushtetuese sot e ka njoftuar Presidenten Osmani se grupi parlamentar i AAK-së dhe dy deputetë të tjerë kanë kërkuar shqyrtimin e kushtetutshmërisë së Ligjit për Pagën Minimale. Rrjedhimisht, Presidentja Osmani nuk do ta nënshkruajë këtë ligj, përpara se të kryhet shqyrtimi në Kushtetuese”, ka thënë Bekim Kupina, këshilltar për media i Presidencës për Telegrafin.

Ndërsa, në një fjalë për media, Tahiri ka deklaruar se kërkesa e tyre në Kushtetuese ka trajtuar tre çështje, gjersa thekson se Ligji i miratuar paraqet një shkelje të të drejtave të njeriut.

“Kemi adresuar tri çështje të rëndësishme. E para, Këshilli Ekonomik-Social, i cili përcakton ligjin e punë dhe i cili nuk është konsultuar sa i përket pagës minimale, tregon për një shkelje flagrante që Qeveria e Kosovës e ka bërë. E dyta është diskriminimi i palëve të cenueshme, të cilët nuk janë përfshirë. Kjo është një diskriminim dhe një shkelje e drejtpërdrejtë e të drejtave të njeriut. Dhe e treta lidhet me veteranët e UÇK-së. Jo vetëm që është shkelje, por lidhet edhe me vlerat që kjo kategori përfaqëson. Presim nga Kushtetuesja ta vlerësoj dhe jemi të bindur që ky rast do të jetë rast i cili do t’i thejë dy padrejtësi, mashtrimin flagrant të pagës minimale dhe e dyta lidhet me dinjitetin e veteranëve të UÇK-së, të drejtat e njeriut”, ka deklaruar Tahiri.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika