Klinaku u bën thirrje fëmijëve të veteranëve të ngrenë padi, nëse nuk lirohen nga pagesa e semestrit

Ushtruesi i Detyrës së OVL-UÇK-së, Faton Klinaku, ka kërkuar nga fëmijët e veteranëve të luftës që t’i padisin institucionet përgjegjëse, në rast se nuk lirohen nga pagesa semestrale

Universiteti i Prishtinës "Hasan Prishtina"

Ushtruesi i Detyrës së OVL-UÇK-së, Faton Klinaku, u ka bërë thirrje studentëve të cilët janë fëmijë të veteranëve të luftës, t’u ngrenë padi fakulteteve përkatëse apo Zyrës për Çështje të Kategorive të Dala nga Lufta e UÇK-së, në rast se nuk lirohen nga pagesa e semestrave.

Klinaku ka thënë se Zyra për Çështje të Kategorive të Dala nga Lufta e UÇK-së nuk është duke i kryer obligimet e saj ashtu siç e përcakton ligji.

“Organizata e Veteranëve të Luftës së UÇK-së, selia qendrore në Prishtinë, gjithmonë ka lëshuar vërtetime për lirim nga pagesa e semestrave, dhe këtë është duke e bërë edhe tani”, ka thënë Klinaku.

“Edhe pse Zyra për Çështje të Kategorive të Dala nga Lufta e UÇK-së e ka obligim ligjor ofrimin e shërbimeve për kategoritë e dala nga lufta e UÇK-së, nuk po e realizon këtë për shumë nga ju për shkak të gabimeve teknike”, ka vijuar ai.

Klinaku ka theksuar se shumë studentë po kthehen prapa dhe po orientohen në Prokurorinë Speciale për kopje të aplikacionit, gjë që sipas tij po shkakton vonesa të shumta.

Shija e redaktorit

Parada e Çlirimit, FSK e Policia parakalojnë në Prishtinë

Pasardhëse e UÇK-së, e ushtria e shtetit të pavarur të Kosovës nuk kishte si të niste sot parakalimin në 25 vjetorin e çlirimit pos...

Ditët e para të çlirimit, rrëfim nga ish-zyrtari për informim...

Për ditë me radhë në territorin e Maqedonisë, ushtarët e NATO-s stërviteshin për përballjen me forcat serbe në Kosovë. Më 10 qershor në Kumanovë, Serbia...

Botim i ri edukativ – “Shprehi të mira, fëmijë të...

Në kuadër të lëndës me zgjedhje “Edukimi për shëndetin”, klasat e dyta, nga viti shkollor 2024/25, do të kenë në bankat shkollore librin "Shprehi...

Të fundit nga rubrika