Vrasja e dy policëve, Bedri Krasniqi lirohet nga akuza në mungesë të provave

Kryetari i trupit gjykues, Arben Hoti, pas shpalljes së aktgjykimit, ka arsyetuar vendimin ku ka thënë se nuk ka pasur prova të mjaftueshme dhe nuk është provuar se i njëjti ka kryer veprën penale

Bedri Krasniqi, i akuzuar për vrasjen e rëndë të një polici të Kosovës dhe një të UNMIK-ut, është shpallur i pafajshëm dhe është liruar nga akuza në mungesë të provave.

Kryetari i trupit gjykues, Arben Hoti, pas shpalljes së aktgjykimit, ka arsyetuar vendimin ku ka thënë se nuk ka pasur prova të mjaftueshme dhe nuk është provuar se i njëjti ka kryer veprën penale.

Trupi gjykues ka vendosur që Bedri Krasniqin, të akuzuarin për vrasjen e dy zyrtarëve policorë, ta lirojë nga akuza në pikën një dhe dy.

Aktakuza lidhur me rastin e vrasjes që aktualisht po gjykohet, ishte ngritur më 21 korrik të vitit 2017, me të cilën të akuzuarit i ngarkonte me veprën penale vrasja e rëndë dhe vrasja në tentativë.

Në atë kohë, të njëjtat akuza binin në barrën e katër të akuzuarve, Bedri Krasniqit, Alban Dezdarit, Bajram Kiqmarit, Faik Shaqirit, mirëpo Gjykata Supreme, përmes një aktvendimi të nëntorit të po atij viti, Kiqmarin dhe Shaqirin i kishte liruar, pasi të dy të akuzuarit ishin gjykuar vite më parë dhe se ka një aktgjykim për pushimin e hetimeve kundër tyre.

Zyrtari i Policisë së Kosovës, Basri Mulliqi, dhe përkthyesi i UNMIK-ut, Ramë Zeneli, kishin pësuar lëndime si rezultat i plumbave të shkrepur.

Sipas aktakuzës së EULEX-it, të akuzuarit me qëllim kishin rrezikuar jetën edhe të personave të tjerë të cilët ishin në automjete që vinin pas veturës së UNMIK-ut, si dhe këto dy vrasje.

Gjatë këtij gjykimi, vëmendje të shquar ka marrë dëshmia e dëshmitarit Shkumbin Mehmeti, i cili aktualisht është në vuajtje të dënimit prej 30 vjetësh.

Nën masa të rrepta të sigurisë, Bedri Krasniqi sillet në Gjykatë

Shija e redaktorit

Mark Rutte do të jetë në krye të NATO-s

Mark Rutte do të jetë sekretari i ardhshëm i Përgjithshëm i NATO-s, pasi të 32 anëtarët e aleancës ranë dakord që kryeministri holandez në...

Nëna e Leotrimit: Djali im paska qenë i krejt Kosovës

Gjatë së martës, më 18 qershor, që shënonin 25-vjetorin e Ditës së Çlirimit të Skenderajt, është përuruar shtatorja Leotrim Ahmetit, 7-vjeçarit të vrarë gjatë...

Kosova dhe Izraeli me marrëveshje për heqjen e vizave

Izraeli i ka hequr vizat për qytetarët e Kosovës, duke u bërë kështu shteti i 50-të që mundëson lëvizje të lirë për kosovarët. Kështu ka...

Të fundit nga rubrika