Fillon shpërndarja e librave falas për komunitetin boshnjak dhe turk

Sot ka filluar shpërndarja e librave falas për komunitetin boshnjak dhe turk nga shtëpia botuese, "Dukagjini" pasi të mërkurën u arrit marrëveshja për shpërndarjen e librave falas për komunitetin boshnjak, ndërkaq të enjten një marrëveshje e ngjashme u bë edhe për komunitetin turk në Kosovë

Të tilla libra janë parë rrallë në gjuhen turke e boshnjake.

Por, tashmë nxënësve shtetas të Kosovës që i përkasin këtyre komuniteteve i është mundësuar që të pajisen me këto tituj, madje krejtësisht falas.

Të premtën filloi edhe shpërndajra e tyre në mënyrë që të hënën, fëmijet ti kenë në çantat e tyre.

E këtë ia mundësoi shtepia botuese “Dukagjini” në bashkëpunim me deputet të komunitetit turk dhe boshnjak në Kuvendin e Kosovës.

“Dukagjini vec se po e saj për kontribut për arsim, si për nxënësit e komuniteteve, si për nxënësit që vijojnë mësimin në gjuhën shqipe, po ashtu edhe për shkollat dhe mësimdhënësit”, la tjëmë Erza Mati, nga shtëpia botuese “Dukagjini.

Deputetet përfaqësues të komuniteteve u shprehen mjaftë të lumtur për këtë hap duke thënë që ky është kontribim i madh në arsimimin e komunitetit turk e boshnjak në Kosovë.

“jemi shumë të lumtur e në kontakt me prindërit e fëmijëve që kemi pasur, edhe ata janë shprehur shumë të kënaqur. Dmth kemi  hjek një gajle shumë të madhe të familjeve që shkojnë në shkollë në gjuhën boshnjake dhe po e falenderoj shtëpinë botuese “Dukagjini”, mendoj që kanë bërë një gjë shumë të madhe”, ka thënë Duda Balje.

“shumë jemi të lumtur. Menjëherë pas kontaktit me Dukagjinin, ne e njoftuam komunitetin e meniherë mësuesit na treguan që fëmijet mezi po presin, sidomos ata të klasave të para”, ka thënë Enis Kervan.

Bashkëpunues por edhe falenderues janë treguar edhe nga drejtoria e arsimit në komunën e Prizrenit duke thënë se një problematikë shumë vjecare ia arriti ta zgjidh shtepia botuese “Dukagjini”.

Shija e redaktorit

Dita e Presidentit, Osmani me familjen e saj e shënon...

24 maji është Dita e Presidentit. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se kjo ditë është vendosur nga presidenti historik, Ibrahim Rugova. Osmani ka thënë...

“Në burgun e Dubravës kemi fjetur në qiell të hapur...

Ndonëse këmba e ushtarëve të NATO-s ende nuk kishte shkelur në Kosovë, vëzhguesit e tyre nga ajri e toka po mblidhnin informacione për terrorin...

“Dukagjini” dhe “Pearson Education” rrisin standardet në arsim, organizojnë trajnim...

Shtëpia botuese “Dukagjini”, në bashkëpunim me “Pearson Education”, organizojnë trajnimin njëditor të titulluar “Breathing New Life Into Our Lessons” për mësimdhënësit/et e gjuhës angleze....

Të fundit nga rubrika