Higjienë dhe Estetikë Dentare, profesioni më i paguar

Higjienë dhe Estetikë Dentare, profesioni më i paguar

Profesioni i higjienistit dentar gjithmonë zë vend në “TOP” profesionet më të paguara në Shtetet e Bashkuara të Amerikës.

Për këtë, edhe paga prekë një nga pikat më të larta ndër profesione.

Paga mesatare në ShBA, sipas US News, është rreth 6,500 dollarë në muaj, kurse në Evropë, sipas Statistika dhe SalaryExplorer, paga mesatare është 4,500 euro në muaj.

Pra, përveç programerëve, bota është në kërkim të higjienistëve dentarë.

Kosova ka fatin dhe mundësinë të ketë kolegjin e vetëm në Ballkanin Perëndimor që ofron program të plotë bachelor për Higjienë dhe Estetikë Dentare. Ai është UNI – Universum International College.

Universum International College ofron një program të avancuar akademik për drejtimin e Higjienës dhe Estetikës Dentare, duke përfshirë staf akademik të kualifikuar, me përvojë në aplikimin e metodave më të përshtatshme në mësimdhënie.

Studentët përfitojnë nga teknologjia e fundit dhe pajisjet moderne, duke iu përgatitur për sfidat e fushës së stomatologjisë në botën reale. Universum  ofron mundësi të shumta për praktikë klinike që i lejojnë studentëve të zhvillojnë aftësitë e tyre në mjediset reale të kujdesit dentar.

Studentët përfitojnë nga mentorimi individual dhe këshillimi për të ndihmuar në zhvillimin e tyre personal dhe profesional.

Universum ka një rrjet të gjerë të të diplomuarve që ofron mundësi të shumta për bashkëpunim dhe ndihmë në ndërtimin e një karriere të suksesshme. Bashkëpunimet me institucione dhe profesionistë të fushës mundësojnë studentëve të marrin pjesë në projekte të ndryshme dhe praktika profesionale.

Në UNI ju ofrohen mundësi të ndryshme financiare dhe bursa për studentët, duke i ndihmuar ata të sigurojnë financat për studimet e tyre. Në një botë gjithnjë e më të globalizuar, Universum ndihmon studentët të përfitojnë nga përvoja ndërkombëtare dhe të përgatiten për sfidat ndërkombëtare të fushës.
UNI synon të përgatisë profesionistë të kujdesit shëndetësor dhe social, duke i bërë ata të aftë për të ndihmuar komunitetin dhe shoqërinë. Një ambient mësimor i këndshëm dhe një komunitet i përkrahur të studentëve krijojnë një mjedis të favorshëm për mësim dhe zhvillim personal.

Pajisu me diplomë të njohur nderkombëtarisht, nga UNI – Universum International College i cili menaxhohet nga Arizona State University.

Për më shumë informata rreth programit kontakto +38344144062, [email protected] ose ndiqni UNI në facebook dhe instagram.

Shija e redaktorit

Sulmuesi i përfaqësueses së Kosovës Muhamet Hyseni zyrtarizohet tek AC...

Të verdhit e rrezikshëm siç njihen në futbollin danez “AC Horsens” kanë arritur të bëjnë goditje të rëndësishme për afatin e ri kalimtar të...

Fermeri 74 vjeçar i shtëpisë së të moshuarve e funksionalizon...

Domate, speca, tranguj, kunguj e plot lloje të tjera perimesh janë të gjeturat e stinës në këtë serrë, mu në zemër të kryeqytetit. Ajo gjendet...

Shefja e katalunasve në Parlamentin e Spanjës: S’do të ndalemi...

Partia katalunase “Junts per Catalunya” kanë marrë një iniciativë në Parlamentin e Spanjës për t’i kërkuar Qeverisë së Spanjës njohjen e pavarësisë së Kosovës...

Të fundit nga rubrika