Kurti: Kosova plotëson të gjitha parakushtet për anëtarësim në KiE

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka deklaruar se pas vendimit të Komisionit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës, është konfirmuar se Kosova ka përmbushur të gjitha parakushtet për t'u bërë anëtare e plotë e KiE-së

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti.

Kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, e ka quajtur hap të rëndësishëm për Kosovën, vendimin e Komisionit të Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës që është marrë të mërkurën, ku rekomandohet që Kosova ka përmbushur kushtet për t’u bërë anëtare e plotë e KiE-së.

Kurti, përmes një postimi në platformën X, ka theksuar se rekomandimi i sotëm konfirmon përmbushjen e të gjitha parakushteve të anëtarësimit nga Kosova.

Ai gjithashtu ka thënë se Asambleja Parlamentare e Këshillit të Evropës do të votojë për opinionin në prill.

Sot, Komisioni i Asamblesë Parlamentare të Këshillit të Evropës ka bërë një hap të rëndësishëm përpara për Kosovën. Opinioni konfirmon përmbushjen e të gjitha parakushteve të anëtarësimit nga ana e Kosovës dhe rekomandon që Kosova t’i bëhet ftesë për t’iu bashkuar KiE-së si shtet anëtar. Komisioni do të votojë Opinionin në prill”, ka shkruar Kurti në platformën X.

 

Kosova një hap më afër anëtarësimit në Këshill të Evropës

Duke miratuar një projekt-opinion gjatë një takimi të mbajtur të mërkurën në Paris, bazuar në një raport të Dora Bakoyannis (Greqi, EPP/CD), komiteti mirëpriti një listë të gjerë të zotimeve të bëra me shkrim nga autoritetet e Kosovës.

Asambleja Parlamentare jep detaje pas rekomandimit për anëtarësimin e Kosovës në KiE

Hapi i radhës, sipas këtij komiteti, do të jetë më 18 prill, kur do të hidhet në votim ky raport para Asamblesë Parlamentare në përbërjen e saj të plotë.

Shija e redaktorit

Përparësitë e Kosovës si shtet i asocuar në Asamblenë Parlamentare...

Një hap afër anëtarësimit në NATO, kështu së paku po konsiderohet nga politikanët të jetë afruar Kosova, tash që e morri statusin si vend...

Osmani në takim me kryesuesit e KGJK-së dhe KPK-së: Urgjent...

Presidentja Vjosa Osmani priti në takim kryesuesin e Këshillit Gjyqësor të Kosovës dhe kryesuesin e Këshillit Prokurorial të Kosovës. Ajo ka pritur në takime...

Dita e Presidentit, Osmani me familjen e saj e shënon...

24 maji është Dita e Presidentit. Presidentja e Kosovës, Vjosa Osmani, ka thënë se kjo ditë është vendosur nga presidenti historik, Ibrahim Rugova. Osmani ka thënë...

Të fundit nga rubrika