Në Javën Ndërkombëtare të parasë, mbahet ankandi i tretë i letrave me vlerë

Global Money Week on Twitter: "Did you know that GMW2022 theme is “Build your future, be smart about money.” It's a great opportunity to engage children & youth in #financialeducation activities on #

Shoqata e Bankave të Kosovës organizon mbajtjen e Javës Ndërkombëtare të Parasë për vitin 2022, prej datës 21 deri më datën 27 të këtij muaji.

Kjo ngjarje do të shënohet në tri qytete të Kosovës dhe do të mbahen aktivitete të ndryshme, ku nxënësit e shkollave fillore do të garojnë në lojën “Penny Drop Game”.

Në mbështetje të këtij organizimi, do të shpërndahen pako me materiale edukative për paranë, do të ketë argëtim me maskotat e aktivitetit si dhe arka të kursimit për fëmijët e shkollave fillore në qytetin e Prishtinës, Prizrenit dhe të Mitrovicës.

Java Ndërkombëtare e Parasë në Kosovë është pjesë e një fushate botërore të vetëdijësimit për paranë, si dhe synon të sigurojë edukim dhe përfshirje financiare, në përgjithësi, për të gjithë fëmijët dhe të rinjtë, në mënyrë që gjeneratat e ardhshme të kenë aftësinë të menaxhojnë më mirë financat personale, si një parakusht për një mirëqenie më të lartë.

Kjo fushatë edukative organizohet në bashkëpunim me Rrjetin Ndërkombëtar të Edukimit Financiar të OECD-së, që udhëheq koordinimin e përgjithshëm të Javës.

Në kuadër të shënimit të kësaj jave, Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve njofton se do të mbahet ankandi i tretë i letrave me vlerë, më datën 30 mars të vitit 2022.

Mbahet ankandi i tretë i letrave me vlerë për vitin 2020 – Epoka e Re

Në këtë ankand do të emetohen obligacione me maturitet 5 vjeçar në shumën prej 25 milionë euro.

“Investimi në obligacione është investim i sigurt, i garantuar me Ligjin për Borxhin Publik, ku interesi i përcaktuar nga tregu ju garantohet për të gjithë kohëzgjatjen (5 vite) dhe është tërësisht i liruar nga tatimi”, thuhet në njoftimin e Ministrisë së Financave.

Ministria thotë se për detaje rreth pjesëmarrjes në ankande për blerjen e letrave me vlerë, duhet të kontaktohet ndonjëra nga bankat komerciale që operojnë në Kosovë.

Shija e redaktorit

INTERVISTË me Marin Memën: Kemi nevojë të duam më shumë...

Cilki i dokumentarëve, 'Gjurmë Shqiptare' me autorin Marin Mema, në Top Channel Albania përfshin një audiencë të të gjitha moshave. Në 'Gjurmë Shqiptare' trajtohen tema...

Këngët për nder të gjeniut Andy Warhol

Data e 6-gushtit shënon lindjen e një pop artisti si Andrew Warhol, arti i tij i  mrekullueshëm dhe idetë revolucionare të Warhol ishin padyshim...

“Film n’park”, tradita që i rikthehet Prishtinës

Në zemrën e gjelbërt të kryeqytetit, në mesin e dritave, miqve dhe muzikës, është vendi ku “Film n’park” shënon një rikthim pas kufizimeve nga...

Më të lexuarat

RTS zviceran: Personi që paralajmëroi vrasjen e Dick Martyt, është...

Është zbuluar se kush ishte infromatori që tregoi se ka një planë për të vrarë Dick Marty-in. Sipas Programiit të RTS Mise au point  ai...

24 vjet dhe 10 muaj burgim për të akuzuarin i...

Gjykata Themelore në Prizren, të hënën e ka dënuar të akuzuarin Sylejman Ahmeti me 24 vjet e 10 muaj burgim për vrasje. Aktakuza e ngritur...

Komandanti i parë i KFOR-it: Në Veri ekziston një grup...

Komandanti i parë i KFOR-it, Erhard Buhler, në një intervistë për Albanian Post, ka thënë se në veri të vendit ekziston një grup multietnik...

Të fundit nga rubrika