Në kuadër të lëndës me zgjedhje për klasat 1, 2 dhe 3, “Dukagjini” prezanton “Edukimi për shëndetin”

Shtëpia botuese Dukagjini, ka publikuar serinë e re të librave “Edukimi për shëndetin”, për klasat nga 1 – 3 të vitit shkollor 2024/25

Për vitin shkollor 2024/25, listës së librave edukativë të shtëpisë botuese “Dukagjini” do t’i shtohet seria “Edukimi për shëndetin”.

  • Klasa e parë – Hapat e mi të parë drejt shëndetit
  • Klasa e dytë – Shprehi të mira, fëmijë të shëndetshëm
  • Klasa e tretë – Të rritemi të shëndetshëm

Duke filluar nga mosha 6-vjeçare, fëmijët duhet të mësojnë shprehi të mira, si: larja e duarve, mirushqyerja, rëndësia e aktivitetit fizik, siguria, rëndësia e shëndetit mendor dhe atij emocional, të cilat janë shumë të rëndësishme për rritje të shëndetshme e parandalim të sëmundjeve. Këto mësime janë veçanërisht të rëndësishme për këto klasa, kur fëmijët janë në një fazë kritike të zhvillimit dhe janë më të prirë të krijojnë shprehi që do t’i shoqërojnë gjatë gjithë jetës.

Pikërisht këtë synim kanë librat “Edukimi për shëndetin”, të cilët përfshijnë informacione, aktivitete, lojëra etj., dhe, mbi të gjitha, karakterizohen nga një gjuhë e afërt dhe e përshtatshme për fëmijët.

Të tre librat shoqërohen edhe nga librat e mësuesit/es.

Shija e redaktorit

Nëna e Leotrimit: Djali im paska qenë i krejt Kosovës

Gjatë së martës, më 18 qershor, që shënonin 25-vjetorin e Ditës së Çlirimit të Skenderajt, është përuruar shtatorja Leotrim Ahmetit, 7-vjeçarit të vrarë gjatë...

Kosova dhe Izraeli me marrëveshje për heqjen e vizave

Izraeli i ka hequr vizat për qytetarët e Kosovës, duke u bërë kështu shteti i 50-të që mundëson lëvizje të lirë për kosovarët. Kështu ka...

Nga sot shqiptarët udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit

Nga dita e sotme qytetarët e Shqipërisë me pasaporta të rregullta mund të udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit. Ambasadori i Azerbajxhanit në Shqipëri, Anar Huseynov...

Të fundit nga rubrika