Pjesëtarët e FSK-së trajnohen për intervenim urgjent në kushte të vështira dimërore

Pjesëtarët e Forcës së Sigurisë së Kosovës janë duke u trajnuar për teknikat e kërkim-shpëtimit malor në kushte dimërore. Në mënyrë që këto trajnime t'i përgatisin ata që të jenë të gatshëm për ndërhyrje në raste emergjente të fatkeqësive natyrore

Pamje nga pjesëtarët e FSK-së duke u trajnuar për intervenim në kushte të vështira dimërore

Pjesëtarët e Kërkim Shpëtimit të Gardës Kombëtare të Forcës së Sigurisë së Kosovës gjatë këtyre ditëve të dimrit janë duke kryer trajnime të specializuara për teknikat e kërkim-shpëtimit malor në kushte dimërore.

Kështu ka njoftuar faqja zyrtare në rrjetin social Facebook, ku thuhet se gjatë këtij trajnimi pjesëmarrësit do aftësohen për teknikat bazë të Skijimit, kërkimi në Ortekë,  qasja tek personat e ngecur në ortekë dhe teleferik si dhe bartja e tyre me barelën e posaçme për borë dhe  pajisjet  speciale për evakuim.

Sipas njoftimit, trajnimet e tilla i përgatisin pjesëtarët e FSK-së që të jenë të gatshëm për intervenime në raste emergjente të fatkeqësive natyrore.

Shija e redaktorit

Radio Dukagjini i’a qet “Pikën”

Radio Dukagjini po vjen me skemë të re programore. “Pikë”, është një ndër emisionet më të reja që do të filloj në kuadër të kësaj...

Më 30 mars në librarinë “Dukagjini” mbahet promovimi i librit...

Më 30 mars, e enjte, në orën 18:00, në librarinë “Dukagjini” do të mbahet promovimi i librit “Pse s'ma ka thënë njeri më parë”, i...

Kosova dhe Izraeli ndajnë pikët; “Dardanët” nisin mbarë kualifikimet për...

Kosova pati një paraqitje solide në ndeshjen e parë të Grupit I në kualifikimet për “Euro 2024”. Në një ndeshje me emocione, Kosova arriti të...

Të fundit nga rubrika