Shyqyri Haxha lirohet nga akuza për lidhje të kontratës së dëmshme sa ishte kryeshef i PTK-së

Shyqri Haxha, sh-kryeshefi i PTK-së

Shyqyri Haxha është liruar nga akuza se kishte lidhur kontratë të dëmshme sa ishte kryeshef i Postës dhe Telekomit të Kosovës.

Aktgjykimi lirues është shpallur të premten nga gjyqtari Sabit Sadikaj në Gjykatën Themelore të Prishtinës, raporton “Betimi për Drejtësi”.

“Gjykata në këtë përfundim ka ardhur, pasi duke u bazuar në Ligjin për Prokurim Publik me nr. 2003/17 i vitit 2008, i cili ka qenë në fuqi në kohën e lidhjes se kontratës, me nënshkrimin nga zyrtari i prokurimit të PTK-së dhe përfaqësuesi i ‘Amdocs’ kontrata hynte në fuqi, ndërsa nënshkrimi nga kryeshefi Shyqri Haxha nuk kishte kurrfarë detyrimi për PTK-në”.

Pala e dëmtuar, Posta dhe Telekomi i Kosovës, për realizimin e kërkesës pasurore-juridike udhëzohet në konteste të rregullt juridiko-civil.

Pas pranimit të aktgjykimit në formë të shkruar, palët kanë të drejtë ankese brenda 30 ditësh, përmes kësaj gjykatë në Gjykatën e Apelit.

Shija e redaktorit

Sulmuesi i përfaqësueses së Kosovës Muhamet Hyseni zyrtarizohet tek AC...

Të verdhit e rrezikshëm siç njihen në futbollin danez “AC Horsens” kanë arritur të bëjnë goditje të rëndësishme për afatin e ri kalimtar të...

Fermeri 74 vjeçar i shtëpisë së të moshuarve e funksionalizon...

Domate, speca, tranguj, kunguj e plot lloje të tjera perimesh janë të gjeturat e stinës në këtë serrë, mu në zemër të kryeqytetit. Ajo gjendet...

Shefja e katalunasve në Parlamentin e Spanjës: S’do të ndalemi...

Partia katalunase “Junts per Catalunya” kanë marrë një iniciativë në Parlamentin e Spanjës për t’i kërkuar Qeverisë së Spanjës njohjen e pavarësisë së Kosovës...

Të fundit nga rubrika