Telekomi kërkon kthimin e 30 milionë eurove nga kompania Dardafon

Telekomi i Kosovës, ka kërkuar kthimin e tridhjetë milionë eurove nga kompania Dardafon.net

Përmes një komunikate për media, të martën, kanë bërë të ditur se këtë kërkesë e kanë bërë te Prokurori i Shtetit, për të marrë masa të menjëhershme për ngrirjen e mjeteve në llogaritë e Dardafon-it, dhe ato t’i kthehen Telekomit deri në një vendim tjetër përfundimtar të gjykatave të Kosovës.

Po ashtu, kërkesë tjetër e Telekomit ishte gjurmimi i mjeteve, në rast se kompania Dardafon nuk i ka ato në llogarinë e saj, duke e shfaqur kështu shqetësimin se tridhjetëmilionët mund të transferohen jashtë shtetit.

“Siç është njoftuar opinioni, tashmë, Gjykata e Apelit, bazuar në Aktgjykimin e Gjykatës Kushtetuese, e ka konfirmuar se Telekomi i Kosovës sh.a. ka qenë subjekt i një procedure gjyqësore të kundërligjshme dhe me shkelje serioze procedurale dhe materiale, e cila e ka favorizuar Dardafon LLC në dëm të Telekomit të Kosovës sh.a.”, thuhet në komunikatën e Telekomit të Kosovës.

Në komunikatë thuhet se mjetet e marra nga kompania Dardafon, e kanë dëmtuar Telekomin e Kosovës financiarisht, duke e bërë të vështirë, siç kanë thënë, t’i kryejë operimet ditore të kompanisë.

Gjithashtu, kanë shtuar se Telekomi ka paguar miliona euro më shumë sesa është detyruar nga vendimi i arbitrazhit.

“Në bazë të kalkulimeve të deritashme, Telekomi i Kosovës sh.a. ka paguar miliona euro më shumë sesa shuma maksimale që Telekomi i detyrohet Dardafon-it, në bazë të vendimit të Arbitrazhit No.20990/MHM”, thuhet në komunikatë.

Në fund, kanë bërë të ditur se do t’i ndjekin të gjitha rrugët ligjore për t’i kthyer, siç kanë thënë, të gjitha mjetet që i janë marrë Telekomit të Kosovës në mënyrë të paligjshme.

Telekomi i Kosovës, kishte humbur rastin në Gjykatën e Arbitrazhit, për mosvazhdimin e kontratës së kompanisë “Dardafon.net”. Arbitrazhi e kishte detyruar Telekomin t’i paguante dhjetë milionë e dyqind e shtatëdhjetë euro kompanisë së Dardafon-it.

Shija e redaktorit

Intervistë | Rrëfimi i gazetarit Martin Çuni që u torturua...

Ishin vitet e regjimit serb në Kosovë, ato që rëndonin shpatullat e çdo shqiptari që vetëm kërkonte të jetonte i lirë në vendin e...

Forbes publikon renditjen e grave më të fuqishme në botë

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, është shpallur gruaja më e fuqishme në botë për të dytin vit radhazi në renditjen vjetore...

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Të fundit nga rubrika