Themelohet Instituti Hulumtues për Ekonomi dhe Financa, do të drejtohet nga ish-guvernatori Mehmeti

Në Prishtinë është themeluar Instituti Hulumtues për Ekonomi dhe Financa (IHEF), i cili do të udhëhiqet nga ish-guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Fehmi Mehmeti.

Ish- Guvernatori i Bankës Qendrore, Fehmi Mehmeti

Në Prishtinë është themeluar Instituti Hulumtues për Ekonomi dhe Financa (IHEF), i cili do të drejtohet nga ish-guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës (BQK), Fehmi Mehmeti.

Ky Institut, sipas Mehmetit, ka për qëllim të jetë në shërbim të zhvillimit të Kosovës në aspektin ekonomik e integrues.

“Me eksperiencë të gjatë udhëheqëse në sektorë të rëndësishëm, së fundmi guvernator i Bankës Qendrore të Republikës së Kosovës, do të drejtojë institutin që të kontribuojë për idetë ekonomike, me qëllim zhvillimin ekonomik dhe prosperues të Kosovës”, thuhet në njoftim.

Sipas tij, fushëveprimtaria e Institutit IHEF fokusohet në disa fusha si: Zhvillim ekonomik, social, avokim e lobim, integrime evropiane dhe komunikim.

“Kosova si shtet i ri ka nevojë për më shumë ide dhe plane konkrete, të cilat do të jenë një mundësi më e mirë për institucionet qoftë publike apo edhe private”, theksohet në njoftimin e Mehmetit.

Shija e redaktorit

Kukësi i Shqipërisë – Qyteti i parë i nominuar për...

Në kulmin e luftës në Kosovë, kjo zonë me 16,000 persona priti më shumë se 400,000 refugjatë. Tani, Kukësi po përdor historinë e tij...

Intervistë | Rrëfimi i gazetarit Martin Çuni që u torturua...

Ishin vitet e regjimit serb në Kosovë, ato që rëndonin shpatullat e çdo shqiptari që vetëm kërkonte të jetonte i lirë në vendin e...

Forbes publikon renditjen e grave më të fuqishme në botë

Presidentja e Komisionit Evropian, Ursula von der Leyen, është shpallur gruaja më e fuqishme në botë për të dytin vit radhazi në renditjen vjetore...

Të fundit nga rubrika