Tre librat më të lexuar në botë

Libri është “mjeti” që të transporton në një botë tjetër dhe mund të ndryshoj jetën tuaj. Sipas Capitaliye My Title, tre librat më të lexuar në botë janë:

Libri i parë më i lexuar është libri fetar “Bibla e Shenjtë”.

Në 50 vitet e fundit janë shitur mbi 3,9 miliardë kopje të Bibles. ‘Bibla” është një libër kolektiv me predikime të ndryshme të bazuara në zotin dhe Jezu Krishtin dhe është i përdorur për adhurim për samaritanë, të hebrenjtë, të krishterët dhe fetë tjera. Libri është i ndarë në Dhjatën e Vjetër dhe të Re. Pas ringjallje së tij në Dhjatën e Re, Jezu Krishti vazhdon t’i mësojë botës fenë e krishterë. Në Bibël ka lujte, profeci, himne dhe shumë histori tjera.

Libri i dytë më i lexuar është libri fetar “Kurani Famëlartë”

Besohet se “Kurani” është është fjalë direkte nga zoti. “Kurani Famëlartë” është libri që muslimanët e përdorin si udhërrëfyes sesi duhet të jetojnë jetën e tyre. Ky libër është më i recituari i të gjitha kohërave dhe më i lexuari nga komuniteti islam. Ka gjithsej 114 kapituj dhe iu dhanë njerëzve për një periudhë kohore prej 23 vitesh nga Profeti Muhamed. Nëpërmjet këtij libri, Profeti Muhamed, tregon për mënyrat sesi është e drejtë dhe si është e gabuar për të jetuar.

Ndërsa libri i tretë sipas Capitalize my Title, nuk është nga fusha e religjionit por nga fantashkenca.

Libri i tretë më i lexuar në botë konsiderohet “Seria e Harry Poter” nga J.K. Rowling.

“Seriali i Harry Poter” arriti 500 milionë shitje në vitin 2018 dhe që nga atëherë numri i librave të shitur është shtuar. Ky libër është i njohur për elemente fantashkencë. Shunë kompani botuese thanë që kjo seri e përcjellur me shumë përralla e magji nuk mund të fluturonin nga raftet.

“Seriali i Harry Poter” jo vetëm që ka shitur miliona libra, por ka vazhduar të jetë një nga seritë më të njohura të të gjitha kohërave.

Shija e redaktorit

INTERVISTË me Marin Memën: Kemi nevojë të duam më shumë...

Cilki i dokumentarëve, 'Gjurmë Shqiptare' me autorin Marin Mema, në Top Channel Albania përfshin një audiencë të të gjitha moshave. Në 'Gjurmë Shqiptare' trajtohen tema...

Këngët për nder të gjeniut Andy Warhol

Data e 6-gushtit shënon lindjen e një pop artisti si Andrew Warhol, arti i tij i  mrekullueshëm dhe idetë revolucionare të Warhol ishin padyshim...

“Film n’park”, tradita që i rikthehet Prishtinës

Në zemrën e gjelbërt të kryeqytetit, në mesin e dritave, miqve dhe muzikës, është vendi ku “Film n’park” shënon një rikthim pas kufizimeve nga...

Më të lexuarat

RTS zviceran: Personi që paralajmëroi vrasjen e Dick Martyt, është...

Është zbuluar se kush ishte infromatori që tregoi se ka një planë për të vrarë Dick Marty-in. Sipas Programiit të RTS Mise au point  ai...

24 vjet dhe 10 muaj burgim për të akuzuarin i...

Gjykata Themelore në Prizren, të hënën e ka dënuar të akuzuarin Sylejman Ahmeti me 24 vjet e 10 muaj burgim për vrasje. Aktakuza e ngritur...

Komandanti i parë i KFOR-it: Në Veri ekziston një grup...

Komandanti i parë i KFOR-it, Erhard Buhler, në një intervistë për Albanian Post, ka thënë se në veri të vendit ekziston një grup multietnik...

Të fundit nga rubrika