Vitia: Të gjithë invalidët e UÇK-së do të kompensohen për proteza të reja

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka thënë se të gjithë invalidët e Ushtrisë Çlirimtare të Kosovës (UÇK), do të kompensohen për proteza të reja

Ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia, ka deklaruar se janë paguar 15 milionë euro borxh të Fondit të Sigurimeve Shëndetësore gjatë vitit 2023.

Gjatë raportimit në Komisionin parlamentar për Buxhet dhe Financa, Vitia ka thënë se fondi vitin e kaluar në total ka shpenzuar mbi 22 milionë euro.

Vitia ka folur edhe për shërbimin e veteranëve me proteza të reja, duke thënë se do të bëhet kompensimi i tyre me proteza të reja.

“Sa i përket invalidëve, shumica e kërkesave janë bërë në nëntor – dhjetor 2023, përveç dy, tri kërkesave që janë nga muaji gusht i vitit të kaluar. Kur kemi parë që janë analizuar të gjitha rrugët dhe e gjithë qeveria, jo vetëm ministria, ka pasur ndjeshmërinë maksimale të gjendet njëherë e mirë që të institucionalizohet i gjithë ky procesi, e të shkojë përmes fondit të sigurimeve shëndetësore. Dhe nga vendimi që kemi marrë para pak ditësh në Qeverinë e Republikës së Kosovës, të gjitha këto kërkesa janë miratuar dhe të gjithë invalidët e UÇK-së do të kompensohen për mirëmbajtjen për proteza të reja”, ka thënë Vitia.

Vitia është shprehur se ky është obligim dhe më së paku që mund të bëjmë për këtë kategori.

“Në anën tjetër, ministria e Shëndetësisë në tri vitet e ardhshme ka ndarë një buxhet mbi 2 milionë e 100 mijë, që këto shërbime përmes një plani të veprimit që ka miratuar në vitin e kaluar, më këto investime materiale dhe shtimin e numrit të resurseve njerëzore, invalidët e UÇK-së të mos kenë nevojë të dalin jashtë institucioneve tona publike, jashtë vendit tonë mirëpo t’i marrin nga institucionet shëndetësore publike”, ka thënë ministri i Shëndetësisë.

Shija e redaktorit

Nga sot shqiptarët udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit

Nga dita e sotme qytetarët e Shqipërisë me pasaporta të rregullta mund të udhëtojnë pa viza drejt Azerbajxhanit. Ambasadori i Azerbajxhanit në Shqipëri, Anar Huseynov...

Tre oficerë të FSK-së diplomojnë në Kolegjin CGSC të ushtrisë...

Oficerët e Forcës së Sigurisë së Kosovës(FSK), majorët Alban Bunjaku, Agron Murati dhe Alban Bujupi, pas studimeve njëvjeçare, diplomuan me sukses të lartë në...

Peja dhe Ulqini nënshkruajnë marrëveshjen e binjakëzimit si qytete

Kryetari i Pejës, Gazmend Muhaxheri ka pasur një mysafir të veçantë në zyrën e tij të shtunën. Ai priti me nderime kryetarin e Ulqinit, Genc...

Të fundit nga rubrika