Hyseni: Nëse hiqet vula e marrëveshjes ndërkombëtare Asociacioni del anti-kushtetues

Zgjim Hyseni i PSD-së ka thënë se Asociacioni i komunave me shumicë serbe nuk duhet të themelohet

Zgjim Hyseni- PSD

Marrëveshja për themelimin e Asociacionit të komunave me shumicë serbe e cila u nënshkruar në vitin 2013, sipas aktivistit të PSD-së, Zgjim Hyseni është anti-kushtetuese.

Ai në Debat Plus, ka thënë se nëse asaj marrëveshje e i hiqet “vula” e marrëveshjes ndërkombëtare e cila pastaj u votua me dy të tretat në Kuvendin e Kosovës, do të dilte në kundërshtim me ligjet kushtetuese të Kosovës.

“Nëse e heq vulën e marrëveshjes ndërkombëtare kjo marrëveshje del anti-kushtetuese. Arsyeja është që nuk është trajtu sepse ka qenë e bllokuar si marrëveshje ndërkombëtare, Asociacioni është duke u formu në bazë të kësaj marrëveshje”, ka thënë ai.

Sipas Hysenit, nëse themelohet një Asociacion i tillë, atëherë do të ishte shumë i dëmshëm për Kosovën.

Ai ka thënë se ajo marrëveshje parasheh që komandanti regjional i komunave serbe do të ishte patjetër i etnisë serbe.

“Gjasat që nëse bëhet një Asociacion është të shihet çfarë përmban marrëveshja e 2013. Aty thuhet se komandanti regjional i Policisë duhet të jetë serb i zgjedhur prej atyre komunave”, ka thënë ai.

Marrëveshja e vitit 2013 sipas tij e parasheh po ashtu Gjykatën e Apelit dhe nivelin regjional të policisë që është me bazë etnike.

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika