COVID-i afatgjatë shkakton ndryshime në trup në rast të ushtrimeve fizike

Ekspertët thonë se dëmtimet e rënda të muskujve, problemet mitokondriale dhe mikroclotset mund ta shpjegojnë ndikimin e stërvitjes. Shumë njerëz...

Rritja e rasteve me COVID-19 rikthen bartjen e maskave në disa spitale në ShBA

Spitalet në të paktën katër shtete të ShBA-së kanë rikthyer detyrimin për bartjen e maskave pas rritjes...

Universiteti i Oksfordit zhvillon një mjet me Inteligjencë Artificiale për të gjurmuar variantet e viruseve

Një mjet me Inteligjencë Artificiale është zhvilluar për të parashikuar variantet e reja të viruseve përpara se...

Vdes një qytetar nga Covid19 në Kosovë

Një qytetar ka ndërruar jetë si pasojë e pandemisë Covid19 në Kosovë. Sipas Ministrisë së Shëndetësisë, vdekja është...

Kina do ta menaxhojë linë e majmunëve sikurse COVID-19

Kina planifikon ta menaxhojë linë e majmunëve njëjtë sikurse i menaxhon infektimet me Coronavirus – virusin që...

Numrat e COVID po rriten përsëri, por Fauci nuk parashikon një tjetër ‘shpërthim të shtrimeve në spital dhe vdekjeve’

Në mesin e një rritjeje të infeksioneve me COVID-19, të ndjekura me kujdes pas luftës së fundit...

Ekspertët i përgjigjen variantit “të ri” të COVID-19: Vigjilent, por jo të shqetësuar

Studiuesi dhe virologu, Prof Tulio de Oliveira, ka thënë se nuk ka nevojë për panik mes raporteve...

Numri i pacientëve që kanë probleme me zemër po rritet, shkak Covid-19

Jemi në vitin e katërt që prej se pandemia Covid-19 ka filluar. Ndonëse tash ka mbaruar, por...

Kina fshin të dhënat e vdekjes nga Covid-19

Një nga provincat më të populluara të Kinës ka fshirë të dhënat e vdekshmërisë që ofronin një...

Shfaqet nënvarianti më i fundit i COVID-19, ‘EU.1.1’

Gjurmimi i fundit nga Qendrat për Kontrollin dhe Parandalimin e Sëmundjeve (CDC), kanë treguar për një ndryshim...

Mario Vargas Llosa, fituesi i çmimit Nobel, shtrohet në spital për shkak të Covid-19

Romancieri peruan dhe laureati i Nobelit, Mario Vargas Llosa, sipas djalit të tij, është shtruar në spital...

Punonjësit shëndetësorë në Angli kishin mendim vetëvrasjen gjatë pandemisë

Hulumtimi i udhëhequr nga Universiteti i Bristonit ka analizuar dy anketa të kryera në Angli. Anketa e...