Mbretëria e Bashkuar dërgon specialistë të kërkim-shpëtimit në Turqi

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka dërguar një ekip prej 76 specialistësh të kërkim-shpëtimit në Turqi për të ndihmuar në kërkimin e të mbijetuarve nga tërmetet

Ekipe të kërkim-shpëtimit në Turqi (Foto: BBC)

Të martën, ministri i zhvillimit Andreë Mitchell ka thënë se megjithëse buxheti i ndihmës i Britanisë është “nën tendosje shumë të konsiderueshme”, burimet do të gjenden për Turqinë.Pasi sipas tij një pjesë e buxhetit është “gjithmonë” e gdhendur për të përballuar krizat humanitare.

“Kjo është ajo që njerëzit në Britani presin që ne të bëjmë. Britania është gjithmonë aty e para dhe me forcë për të ndihmuar kur ndodhin këto katastrofa të tmerrshme. Dhe ne do të jemi atje këtë herë,” tha Mitchell, shkruan BBC.

Qeveria e Mbretërisë së Bashkuar ka dërguar një ekip prej 76 specialistësh të kërkim-shpëtimit në Turqi për të ndihmuar në kërkimin e të mbijetuarve.

Shija e redaktorit

“Komplot-i” nis të hënën në Televizionin Dukagjini

Rrëfimet për të djeshmen dhe të ardhmen, në formën e të vërtetave dhe gënjeshtrave, e mbështjellin shpesh njëra-tjetrën në botën në të cilën jetojmë. Pas...

“Do të doja të dielën të marshoja me ju, kriminelët...

Ish-Shefi i Misionit Verifikues të OSBE-së në Kosovë, William Walker, ka thënë se do të donte të merrte pjesë në marshin e së dielës...

Certifikohen pjesëtarët e FSK-së për mbështetje me zjarr indirekt

Forca e Sigurisë së Kosovës (FSK) ka certifikuar pjesëtarët për mbështetje me zjarr indirekt, të premten e 31 marsit. “Me qëllim të përgatitjes profesionale të...

Të fundit nga rubrika