Oda Amerikane kundër tërheqjes së Trustit

Oda Ekonomike Amerikane, ka dalë me një komunikatë publike, kundër idesë për një mundësi tjetër për tërheqjen e kursimeve pensionale. OEK, i ka bërë thirrje Qeverisë, se në vend të kësaj, t’i rishikojë politikat tatimore për produktet esenciale

Objekti i Fondit të Kursimeve Pensionale

Oda Ekonomike Amerikane ka shprehur shqetësimet e saj lidhur me mundësinë e tërheqjes së kursimeve pensionale.

Përmes një komunikate për media, OEK ka bërë të ditur se ata janë kundër idesë për një gjë të tillë.

“Oda Amerikane beson fuqishëm që masat e tilla janë në kundërshtim me qëllimin për të cilin fondi i kursimeve pensionale ekziston, dhe që masa do të kishte përfitime afatshkurta socio-ekonomike”, thuhet në njoftim.

Oda Ekonomike Amerikane

Sipas tyre, nëse preken kursimet pensionale, do ta rrezikonte mirëqenien e jetës së qytetarëve pas pensionimit të tyre.

OEK i ka bërë thirrje Qeverisë, që t’i rishikojë politikat tatimore për produktet esenciale.

“Oda Ekonomike Amerikane në Kosovë i bënë thirrje Qeverisë që të konsiderojë rishikimin e politikave tatimore për produktet esenciale, ashtu që ta bëjë të përballueshme situatën aktuale të çmimeve të ngritura për qytetarët e Kosovës, e veçanërisht atyre me nivel më të kufizuar të të ardhurave”, thuhet në njoftimin e OEK-së.

Kundër tërheqjes së Trustit ka dalë edhe Qeveria e Kosovës.

Po ashtu, Fondi i Kursimeve Pensionale nuk e kishte rekomanduar tërheqjen e mjeteve nga ky institucion, duke thënë se ky është hapi i fundit që duhet të merret dhe atë vetëm në situata emergjente.

Partitë opozitare si, PDK, LDK e AAK, janë pro tërheqjes eventuale të një pjese të kursimeve pensionale.

Shija e redaktorit

Mirush Kabashi – “Ishte i madh, një gjeni dhe yll...

Ikona e artit shqiptar, Mirush Kabashi, ka ndërruar jetë në moshën 75-vjeçare, duke lënë pas një trashëgimi të pasur artistike me mbi 100 role...

Rama: Magjia e festave erdhi

Kryetari i Prishtinës, Përparim Rama, ka hapur Tregun e Fundvitit në qendër të kryeqytetit. Ai ka thënë se në bulevardin "Xhorxh Bush" qytetarët do të...

Mbrojtja e krerëve të UÇK-së triumfon ndaj ZPS-së, Specialja iu...

Trupi Gjykues në Dhomat e Specializuara të Kosovës ka marrë një vendim në lidhje me komunikimet dhe vizitat e krerëve të UÇK-së, respektivisht, Hashim...

Të fundit nga rubrika