Si t’i lidhni AirPods me çdo pajisje?

Një udhëzues për lidhjen e kufjeve tuaja Apple me pajisjet tuaja PS5, iPhone, laptop dhe Android

Foto ilustruese

Apple AirPods janë kufjet më të njohura falë dizajnit të tyre elegant dhe cilësisë së qartë të audios – për të mos përmendur sa të lehtë janë për t’u përdorur me iPhone-ët më të mirë . Dhe tani është koha më e mirë për të kapur një palë me të gjitha ofertat e së Premtes së Zezë dhe shitjet e të hënës Cyber.

Është një keqkuptim i zakonshëm që mund të përdorni AirPods vetëm me produktet e Apple, por kjo nuk është e vërtetë. AirPods janë të pajtueshëm me telefonat Android , laptopët më të mirë dhe më shumë përmes Bluetooth. Dhe duke qenë se kutia e fundit e karikimit të AirPods përdor një USB-C, kufjet janë më universale se kurrë.

Sidoqoftë, nuk është gjithmonë aq e thjeshtë të sinkronizosh AirPods me produkte jo të Apple. Pra, ne kemi mbledhur një përmbledhje se si të lidhim AirPods (përfshirë AirPods Pro dhe AirPods Max ) pothuajse me çdo pajisje, transmeton uebsajti amerikan i videolojërave, ING.

Procesi më i lehtë për të lidhur AirPods është me një pajisje tjetër Apple , si iPhone ose iPad – falë iCloud. Hyrja në llogarinë tuaj iCloud bën të mundur që pajisjet e tjera të Apple të “bisedojnë” me njëra-tjetrën, gjë që e bën ndërrimin e pajisjeve të përshtatshme dhe pa probleme. Le të fillojmë.

Si të lidhni AirPods me pajisjet Apple

 1. Shkoni te Ekrani bazë i iPhone ose iPad

Gjëja e parë që do të bëni është thjesht të zhbllokoni iPhone ose iPad dhe të shkoni në ekranin e tij bazë. Ju gjithashtu duhet të siguroheni që jeni regjistruar në llogarinë tuaj iCloud. Sigurohuni që iPhone dhe AirPods tuaj të jenë të karikuar dhe gati për të shkuar.

 1. Hapni kutinë tuaj AirPods

Pastaj duhet të hapni kutinë tuaj të AirPods (qoftë standarde ose Pro) pranë iPhone tuaj. Ju ose mund të mbani iPhone tuaj në njërën dorë dhe AirPods tuaj në tjetrën, ose mund ta vendosni iPhone tuaj në një tavolinë dhe të hapni kutinë tuaj AirPods pranë saj.

Për AirPods Max, thjesht hiqni kufjet me valë nga kapaku i tyre për të filluar procesin e çiftimit.

 1. Prekni “Lidhu”

Pas disa sekondash, një dritare e animuar e mirëseardhjes duhet të shfaqet në ekranin bazë të iPhone-it tuaj, duke ju kërkuar të “Connect”.

 1. Ndiqni udhëzimet

Pasi të prekni “Connect”, iPhone juaj mund t’ju kërkojë të konfiguroni asistentin zanor Siri ose mund t’ju ofrojë një provë falas në Apple Music. Kjo varet nga modeli i AirPods që dëshironi të çiftoni me iPhone tuaj. Varet nga ju nëse doni t’i aktivizoni këto veçori tani ose më vonë.

 1. Prekni “U krye”

Kur të keni mbaruar me procesin e çiftimit, një dritare tjetër e animuar do t’ju kërkojë të prekni “U krye”. Tani AirPods tuaj të rinj janë të lidhur me llogarinë tuaj iPhone dhe iCloud.

 1. Lidhu me iCloud

Pasi të jeni lidhur, llogaria juaj iCloud duhet të mbajë një regjistrim të llojit dhe modelit të AirPods përmes Keychain. Pas disa minutash, duhet të shihni që AirPods tuaj të fillojnë të mbushin të gjitha pajisjet e lidhura me llogarinë tuaj iCloud. Kjo e bën më të lehtë lidhjen e AirPods tuaj me iPad, MacBook, Apple TV dhe më shumë në vend që të lidheni me secilën pajisje individualisht.

Tani mund të dëgjoni një episod podcast në aplikacionin Apple Podcasts në iPhone tuaj dhe më pas të merrni iPad-in tuaj dhe të dëgjoni të njëjtin podcast në të njëjtin aplikacion. Madje, podkasti do të vazhdojë aty ku e keni lënë kur kaloni midis pajisjeve.

Si të lidhni AirPods me pajisjet Android

Meqenëse ekziston një gamë e gjerë telefonash inteligjentë dhe tabletësh Android nga të gjitha llojet e prodhuesve – si Google, Samsung, Motorola, TCL, Xiaomi, Huawei dhe shumë të tjerë – nuk ka asnjë mënyrë për të sinkronizuar AirPods me një pajisje Android. Megjithatë, meqenëse të gjitha pajisjet Android kanë të njëjtin bazë, konfigurimi është mjaft i thjeshtë, por cilësimet e Bluetooth thjesht mund të jenë nën seksione dhe kategori të ndryshme në cilësimet e pajisjes suaj.

 1. Shkoni te cilësimet e Bluetooth

Vendndodhja e Bluetooth-it mund të ndryshojë nga pajisja në pajisje, por ka të ngjarë në cilësimet e smartfonit ose tabletit tuaj. Shkoni te cilësimet, më pas Bluetooth, aktivizojeni dhe më pas çiftoni ose shtoni një pajisje të re.

 1. Skanoni për pajisje Bluetooth aty pranë

Pajisja juaj Android mund të marrë disa momente për të skanuar pajisjet Bluetooth në afërsi për të vazhduar procesin e lidhjes.

 1. Hapni kutinë tuaj AirPods

Ndërkohë, hapni kutinë tuaj të AirPods (qoftë standarde ose Pro) dhe shtypni dhe mbani shtypur butonin e tij Setup në pjesën e pasme të kasës. Mbajeni të shtypur derisa drita treguese të fillojë të pulsojë një dritë e bardhë. Kjo do të thotë që AirPods tuaj janë gati për t’u çiftuar.

Për AirPods Max, shtypni dhe mbani shtypur butonin e anulimit të zhurmës për t’i bërë kufjet me valë gati për sinkronizim.

 1. Prekni dhe sinkronizoni AirPods tuaj

Kur të jenë gati, AirPods tuaj duhet të shfaqen në një listë të pajisjeve të tjera Bluetooth aty pranë në smartphone ose tabletin tuaj Android. Nëse shihni AirPods tuaj të listuara, trokitni lehtë mbi to për t’u lidhur.

Pasi të lidheni, mund të dëgjoni muzikën dhe podkastet tuaja të preferuara në pajisjen tuaj Android me AirPods tuaj.

Lidhshmëria me Nintendo Switch

Nëse zotëroni një Nintendo Switch, kompania e lojërave shtoi aftësinë për të lidhur kufjet me valë si AirPods në vetë konzollën. Në të kaluarën, Switch nuk kishte lidhje Bluetooth për kufjet me valë, kështu që lojtarët duhej të kënaqeshin me audion me tela nëpërmjet një foleje të integruar të kufjeve. Megjithatë, vetëm sigurohuni që Switch juaj të funksionojë të paktën Ver. 13.0.0.

 1. Hapni “Cilësimet e sistemit”

Pasi ndërprerësi juaj të jetë i përditësuar, shkoni te “Cilësimet e sistemit” nga ekrani bazë i tastierës.

 1. Klikoni në ‘Bluetooth Audio’

Më pas lëvizni poshtë dhe gjeni “Bluetooth Audio” në cilësimet. Klikoni mbi të për të filluar procesin e lidhjes.

 1. Vendosni AirPods në modalitetin e çiftimit dhe klikoni “Çifto pajisjen”

Ekrani duhet t’ju kërkojë të “Çiftoni pajisjen”. Sidoqoftë, ju duhet të vendosni AirPods tuaj në modalitetin e çiftimit.

 1. Lidhni AirPods tuaj

Hapni kutinë tuaj AirPods dhe mbani të shtypur butonin Setup në pjesën e pasme të vetë kasës. Për t’i futur kufjet tuaja me valë në modalitetin e çiftimit, duhet ta mbani të shtypur derisa drita treguese të pulsojë e bardhë për disa sekonda. Për më tepër, është i njëjti proces për AirPods Pro.

Për AirPods Max, mbani të shtypur butonin e anulimit të zhurmës derisa drita treguese e kufjeve të pulsojë me një dritë të bardhë. Drita treguese ndodhet në fund të kufjes së veshit të AirPods Max pranë portës së karikimit.

Emri i AirPods duhet të shfaqet në çelësin tuaj, nëse lidhja ishte e suksesshme. Nëse jo, përsërisni procesin përsëri.

 1. Lidhja në të ardhmen

Meqenëse Nintendo Switch nuk çiftohet automatikisht me AirPods tuaj, duhet të ktheheni te “System Settings” sa herë që dëshironi t’i përdorni ato kur luani lojëra. Por, nuk keni pse t’i bëni kufjet tuaja të zbulueshme përsëri pasi emri i AirPods tuaj duhet të jetë ende në listën “Bluetooth Audio”.

Thjesht zgjidhni ato dhe konfirmoni sinkronizimin me butonin “Connect Device”. Më pas, Switch-i juaj duhet t’ju kërkojë që AirPods tuaj janë të lidhur, ndërkohë që mund të lidhni gjithashtu deri në dy kontrollues me valë në tastierë.

Lidhja me PlayStation 5

Besojeni apo jo, por nuk ka mbështetje origjinale audio Bluetooth për Sony PlayStation 5. Megjithatë, ekziston një zgjidhje për të çiftuar AirPods me konsolën e lojërave, por kërkon që ju të merrni një përshtatës Bluetooth – si ky nga Skull & Co .

 1. Lidhni një përshtatës Bluetooth

Thjesht futni përshtatësin Bluetooth në portën USB-C të PS5-së tuaj në pjesën e përparme të tastierës. Përshtatësi duhet të fillojë automatikisht të pulsojë, që do të thotë se po kalon në modalitetin e çiftimit. Nëse nuk fillon të pulsojë, thjesht mbani të shtypur butonin e modalitetit të çiftimit për disa sekonda derisa të fillojë të pulsojë.

 1. Vendosni AirPods tuaj në modalitetin e çiftimit

Pasi përshtatësi Bluetooth të jetë në modalitetin e çiftimit, duhet të filloni të vendosni edhe AirPods tuaj në modalitetin e çiftimit. Hapni kasën (qoftë standard ose Pro) dhe mbani të shtypur butonin e tij Setup derisa të fillojë të ndezë një dritë të bardhë gjithashtu.

Për të vendosur AirPods Max në modalitetin e çiftimit, mbani të shtypur butonin e anulimit të zhurmës derisa drita treguese LED pranë portës së karikimit të fillojë të pulsojë e bardhë.

 1. Lidhja e AirPods tuaj

Kur të dyja dritat treguese nga përshtatësi Bluetooth dhe AirPods tuaj janë të qëndrueshme, kjo do të thotë që të dy pajisjet janë sinkronizuar së bashku.

 1. Rregulloni cilësimet e “Pajisjes audio dalëse”.

Nëse nuk jeni ende në gjendje të dëgjoni audio në AirPods tuaj nga PS5 juaj, atëherë mund t’ju duhet të rregulloni cilësimet e daljes së audios në vetë konsolën e lojrave. Për ta bërë këtë, shtypni butonin PS në kontrolluesin tuaj PS5 DualSense për të hapur menynë e shpejtë të konsolës dhe më pas shkoni te “Tingulli”. Opsioni i parë duhet të jetë “Pajisja dalëse”, e cila duhet të zgjidhet për “kufje USB” si parazgjedhje në vend të “Pajisje HDMI”.

Lidhja e serive Xbox X/S

Ashtu si PlayStation 5, Xbox Series X dhe Xbox Series S nuk kanë mbështetje autonome Bluetooth. Megjithatë, ka një punë rreth e cila nuk kërkon një përshtatës Bluetooth, por përkundrazi pajisjen tuaj celulare.

 1. Shkarkoni aplikacionin Xbox

Së pari, duhet të shkarkoni aplikacionin Xbox në pajisjen tuaj iOS nga Apple Apps Store. Pasi të instalohet, regjistrohuni në llogarinë tuaj Xbox – i njëjti hyrje për tastierën tuaj Xbox.

Nëse keni një pajisje Android, shkoni te Dyqani i Google Play për të shkarkuar aplikacionin Xbox.

 1. Shkoni te cilësimet “Pajisjet dhe lidhjet”.

Më pas, shtypni butonin Xbox në kontrolluesin tuaj Xbox për të zgjuar tastierën tuaj. Pastaj shkoni te “Profili dhe sistemi”, pastaj “Cilësimet” dhe më pas “Pajisjet dhe lidhjet”. Tjetra, zgjidhni “Karakteristikat në distancë” dhe aktivizoni opsionin.

 1. Lidhni AirPods tuaj me pajisjen tuaj celulare

Në vend që t’i bëni AirPods gati për t’u sinkronizuar me Xbox-in tuaj, shkoni te iPhone (ose pajisja celulare Android) dhe sigurohuni që kufjet tuaja me valë të jenë të lidhura (shkoni në krye të këtij artikulli për udhëzime hap pas hapi). Ndizni aplikacionin Xbox në pajisjen tuaj celulare.

 1. Aktivizoni luajtjen në distancë në pajisjen tuaj celulare

Në aplikacion, trokitni lehtë mbi ikonën Xbox në këndin e sipërm djathtas dhe zgjidhni “Luaj në distancë në këtë pajisje”.

 1. Lidhja e AirPods tuaj

Kur luajtja në distancë është e aktivizuar në të dyja pajisjet, do të mund të transmetoni drejtpërdrejt lojën tuaj – lojën dhe audion – nga Xbox në pajisjen tuaj Apple ose Android. Meqenëse AirPods tuaja janë të lidhura me pajisjen tuaj celulare, ju mund të dëgjoni të gjitha veprimet nga loja juaj.

Mund të duket e ndërlikuar të përdorni pajisjen tuaj Apple ose Android si ndërmjetës, por kjo është mënyra më e lehtë për të lidhur AirPods me Xbox Series X/S.

Shija e redaktorit

Mark Rutte do të jetë në krye të NATO-s

Mark Rutte do të jetë sekretari i ardhshëm i Përgjithshëm i NATO-s, pasi të 32 anëtarët e aleancës ranë dakord që kryeministri holandez në...

Nëna e Leotrimit: Djali im paska qenë i krejt Kosovës

Gjatë së martës, më 18 qershor, që shënonin 25-vjetorin e Ditës së Çlirimit të Skenderajt, është përuruar shtatorja Leotrim Ahmetit, 7-vjeçarit të vrarë gjatë...

Kosova dhe Izraeli me marrëveshje për heqjen e vizave

Izraeli i ka hequr vizat për qytetarët e Kosovës, duke u bërë kështu shteti i 50-të që mundëson lëvizje të lirë për kosovarët. Kështu ka...

Të fundit nga rubrika