Zgjidhet ushtruesi i detyrës për Kryeprokuror të Shtetit

Prokurori Besim Kelmendi, është zgjedhur ushtrues detyre në pozitën e Kryeprokurorit të Shtetit, nga Këshilli Prokurorial i Kosovës. Kelmendi do ta mbajë këtë pozitë deri në një vendim tjetër të KPK-së

Besim Kelmendi, UD i Kryeprokurorit të Shtetit

Këshilli Prokurorial i Kosovës, (KPK), e ka caktuar ushtrues detyre në pozitën e Kryeprokurorit të Shtetit, prokurorin Besim Kelmendi.

Detyrën ai do ta ushtrojë deri në një vendim të ri të KPK-së.

Sot (të enjten), i ka përfunduar mandati 7-vjeçar, kryeprokurorit, Aleksandër Lumezi. Më 6 prill të këtij viti KPK, kishte votuar Blerim Isufaj për Kryeprokuror të ri të Shtetit, ai ishte vlerësuar me 98 pikë, duke u bërë kandidati më i votuar për këtë pozitë.

Isufaj, nga KPK-ja, është propozuar për dekretim te presidentja e Republikës së Kosovës, Vjosa Osmani.

Presidentja, sipas ligjit, e bën emërtimin, por mund edhe të mos e bëjë. Lëvizja Vetëvendosje kërkon që procesi të përsëritet nga pika zero.

Në lidhje me zgjedhjen e Isufajt, kishte reaguar Bashkimi Evropian si dhe organizatat joqeveritare vendore, të cilat kishin shprehur dyshimet e tyre për mënyrën e përzgjedhjes së tij.

Presidentja Vjosa Osmani, së fundi kishte organizuar një takim me OJQ-të, për të diskutuar në lidhje me përzgjedhjen e kryeprokurorit të ri.

Shija e redaktorit

111 vjet që nga shpallja e pavarësisë së Shqipërisë

Sot 111 vjet më parë në Vlorë, përfaqësues të Vilajeteve shqiptare e shpallën pavarësinë e shtetit shqiptar. Kuvendi Kombëtar i Vlorës mbledhjen e tij të...

Presidentja Osmani udhëton për në Tiranë, merr pjesë në Samitin...

Presidentja e Kosovës, me ftesë të kryeministrit të Shqipërisë, Edi Rama, ka udhëtuar për në Tiranë ku do të marrë pjesë në Samitin III...

“Revolta shqiptare ndaj osmanëve”, botimi i “The Spectator” më 1880...

Në një artikull të publikuar në revistën britanike, “The Spectator”, më 15 maj 1880, rrëfehet historia e një revolte shqiptare dhe shfaq vështirësinë që...

Të fundit nga rubrika