Mbahet për herë të parë në Kosovë tryeza rajonale për partneritetet publiko-private

Për herë të parë në Kosovë është mbajtur tryeza rajonale për partneritetet publiko-private, ku është diskutuar ndërmjet politikëbërësve, përfaqësuesve të institucioneve financiare dhe ekspertëve nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Turqia

Foto nga Ministria e Financave, 26 prill 2024.

Ministria e Financave, Punës dhe Transfereve, në bashkëpunim me SIGMA-n, ka organizuar tryezën e parë rajonale me temë për avancimin e partneriteteve publiko-private.

Siç ka njoftuar ministria në fjalë, kjo tryezë shërbeu si platformë e diskutimeve ndërmjet politikëbërësve, përfaqësuesve të institucioneve financiare dhe ekspertëve nga Kosova, Shqipëria, Maqedonia e Veriut, Mali i Zi dhe Turqia.

“Pjesë e kësaj tryeze ishin Zv. Ministri i Financave, Punës dhe Transfereve Avni Zogiani, Drejtori i Departamentit Qendror të PPP Arton Ahmeti, Drejtori i Planifikimit në Departamentin e Koncesioneve në ATRAKO- Shqipëri Besart Buza, Asistent Drejtori në Agjencinë e Investimeve në Malin e Zi Andrej Lakic, Drejtori i Qendrës së PPP në Stamboll Dr. Eyüp Vural Aydin, si dhe ekspertët nga SIGMA”, thuhet në njoftim.

Përgjatë dy ditëve të konferencës, përfaqësuesit e shteteve të pranishme kanë ndarë eksperiencat, sfidat dhe rekomandimet e tyre për zbatimin efektiv të modelit të PPP në rajon.

Gjithashtu, pjesëmarrësit diskutuan sektorët më të përshtatshëm për zbatimin e projekteve të llojit PPP dhe hartuan disa rekomandime për zhvillimin e këtyre projekteve në të ardhmen.

Shija e redaktorit

EURO DUELI – Nisja e aventurës futbollistike në TV Dukagjini

Sonte ka nisur emisioni “Euro Dueli” në TV Dukagjini, emision kushtuar Kampionatit Evropian. Analiza të detajuara, debate interesante, show, do t’i përcjellin shikuesit përgjatë një...

Parada e Çlirimit, FSK e Policia parakalojnë në Prishtinë

Pasardhëse e UÇK-së, e ushtria e shtetit të pavarur të Kosovës nuk kishte si të niste sot parakalimin në 25 vjetorin e çlirimit pos...

Ditët e para të çlirimit, rrëfim nga ish-zyrtari për informim...

Për ditë me radhë në territorin e Maqedonisë, ushtarët e NATO-s stërviteshin për përballjen me forcat serbe në Kosovë. Më 10 qershor në Kumanovë, Serbia...

Të fundit nga rubrika